Menu

Persberichten

Persbericht GRATIS BUSVERVOER SAMENLOOP VOOR HOOP BERKELLAND

PERSBERICHT

Gratis busvervoer SamenLoop voor Hoop Berkelland

EIBERGEN - Tijdens de SamenLoop voor Hoop van het KWF Berkelland op zaterdag 11 juni en zondag 12 juni is er gratis busvervoer naar locatie sportpark De Bijenkamp voor deelnemers en belangstellenden uit Eibergen, Neede, Rietmolen, Noordijk, Lochuizen, Borculo en Ruurlo. Op vier podia komen in totaal ruim 35 artiesten voor het voetlicht.

Doel van de 24-uurs wandelestafette is om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor het KWF, dat zich inzet voor het onderzoek naar kanker. Daarom kan iedereen gratis gebruik maken van busvervoer door de buurtbusverenigingen Eibergen en Neede (Arriva), de Vlearmoesbus en de Noaberbus. Op zaterdagmiddag, zaterdagavond en zondagmiddag vervoeren chauffeurs op vrijwillige basis hun passagiers naar de velden van FC Eibergen, waar de loop wordt gehouden.

In Eibergen is het vertrekpunt op de Brink en in Neede vanaf het busplein. Bij de laatstgenoemde opstapplaats met vaste vertrektijden loopt de route via Rietmolen. Passagiers uit Neede en Rietmolen alsmede uit Lochuizen en Noordijk kunnen tevens gebruikmaken van de Vlearmoesbus. Deze is op afroep beschikbaar. Voor belangstellenden en deelnemers uit Borculo en Ruurlo is er vervoer met de Noaberbus, die ook vooraf telefonisch besteld kan worden. De terugritten vanaf sportpark De Bijenkamp naar de opstapplaatsen zijn op dezelfde manier geregeld.

Het KWF Berkelland hoopt dat de passagiers een vrijwillige bijdrage willen geven. Het ingezamelde geld is bestemd voor de SamenLoop voor Hoop. Het volledige busschema met vertrektijden is te vinden op de website www.kwfberkelland.nl en op Facebook: www.facebook.com/samenloopvoorhoopberkelland.

Zangkoren, popbands, dansgroepen, clowns, dweilorkesten: de liefhebbers van amusement komen volop aan hun trekken tijdens het randprogramma. Op liefst vier podia worden de aanwezigen 24 uur lang vermaakt.

Zo maken de smartlappenkoren Leedvermaak uit Eibergen en Tranen met Tuiten uit Neede hun opwachting. Ook de Berkelzangers uit Borculo treden op. Bij de popbands laten onder meer The Cool Trick, de Feestband Fantastisch en Don't Shoot van zich horen. Tevens zijn er optredens van de Big Band Twello en de Insane Dance Crew. Op het middenterrein zorgen de dweilorkesten De Pleardöpkes en De Sleppers voor de vrolijke noot. Liefhebbers van swingende popmuziek kunnen verder terecht in een zogeheten 'silent disco', waarbij het geluid uitsluitend via hoofdtelefoons is te horen.   

EINDE BERICHT

PERSINFORMATIE:  Arthur Heister (voorzitter KWF Berkelland en voorzitter organisatiecomité SamenLoop voor Hoop Berkelland), telefoon 06-20879031, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees meer...

Programma

Tijdens de SamenLoop voor Hoop zullen diverse artiesten, koren, acts, en bands hun kwaliteiten ten gehore brengen/ laten zien. We hebben geprobeerd om op meerdere (lees 4) podia er voor te zorgen dat er 24 uur lang vertier en vermaak is. Ook op het terrein zelf zal er vanalles georganiseerd worden. Clown Knup maakt de mooiste, gekste Ballonnencreaties, Klein Begin laat hun muzikale kunsten horen, De Pleardöpkes gaan dweilend van hot naar her, de Sleppers met hun slogan:"Nooit bi-j huus, altied op pad, speult op 't geheur, veur ieder wal wat" en geen noot kunnen lezen van papier spelen gezellige meezingers, The Chariot zweept het publiek op om mee te doen tijdens een Dance Event, Plaatselijke koren laten u meedeinen op gezellige herkenbare nummers. Voor ieder wat wils!

Laat u verrassen zou ik zeggen!

 

Lees meer...

Teambijeenkomst 25 april 2016

Dr. Hato: "Nog veel te winnen in de strijd tegen kanker".

Een methode waarbij het lichaam zelf kanker geneest. Daar doet men momenteel al meerdere jaren onderzoek naar in het Universitair Medisch Centrum Sint Radboud in Nijmegen. Met succes. De nieuwe behandelmethode immunologie blijkt bij ongeveer één drie op de patiënten aan te slaan. Dr. Stanleyson V. Hato, die maandagavond in de kantine van FC Eibergen gastspreker was bij de derde teambijeenkomst voor de SamenLoop Voor Hoop van het KWF Berkelland: "Dat aantal moet de komende jaren verder omhoog. We willen de methode daarom nog sterker maken. Voor het onderzoek is veel geld nodig."

Immunologie is het nieuwste wapen in de strijd tegen kanker. Dan praten we over melanoom, oftewel huidkanker. Deze soort van kanker wordt vooral veroorzaakt door een te grote en langdurige blootstelling aan zonlicht. Het Radboud in Nijmegen is één van de ziekenhuizen in ons land waar men zich momenteel intensief bezighoudt met de nieuwe vorm van de bestrijding van de ziekte.

Hato is één van de artsen van het onderzoeksteam. Voor een volle kantine gaf hij uitleg over deze methode. Hij vertelde dat jaarlijks van alle sterfgevallen één op de drie het gevolg is van kanker. "Om de vier seconden overlijdt er iemand aan. En dat percentage zal de komende jaren alleen maar stijgen."

Bij immunologie worden er via een bloedtransfusie stamcellen in het lichaam gebracht. Deze cellen zetten zich zelf om in lymfocyten, die op hun beurt de kwaadaardige kankercellen te lijf gaan. "Men noemt het daarom ook wel celvaccinatie. Het grote voordeel bij deze methode is dat er nauwelijks bijwerkingen zijn. Dit in tegenstelling tot methodes als bestraling en chemotherapie."

In de afgelopen vijf jaar zijn in Nijmegen 350 patiënten behandeld via immunologie. Hato: "Vijftig procent van hen reageerde er positief op. Van hen zal twintig tot dertig procent langer leven, zonder verdere nevenbehandelingen."

De onderzoekers hebben hun doel echter nog lang niet bereikt. "We willen op deze manier veel meer mensen genezen. Vanaf volgend jaar beginnen we met het preventief vaccineren van daarvoor geselecteerde mensen."

Na een korte pauze gaf Eelco Schuijl, voorzitter van de commissie Amusement, tekst en uitleg over het randprogramma van de op zaterdag 11 juni en zondag 12 juni te houden loop. "Er komen vier podia, waarvan één op het terras. Het programma is goed gevuld. Tientallen koren, bands en andere artiesten treden belangeloos op. Ook komen er een aantal veldacts en is er de hele nacht een silent disco, waarbij de bezoekers hoofdtelefoons dragen en je dus buiten de disco geen enkel geluid hoort."

Tevens was er aandacht voor de activiteiten die de deelnemende groepen in hun kraampjes organiseren en waarvan de opbrengst ook naar het beoogde doel van het hele evenement gaat. "Vrijwel alle teams doen iets. Het gaat van het bakken van pannenkoeken tot kruisboogschieten tot een springkussen voor de jeugd", vertelde Dirk Hiddink die namens het KWF Nederland de Berkellandse uitvoering van de SamenLoop Voor Hoop begeleidt.

De voorzitter van het KWF Berkelland, Arthur Heister, liet weten dat zich momenteel al 46 teams hebben ingeschreven. "Ik verwacht met name van de kant van de voetbalclubs dat dit aantal nog wel omhoog gaat. Die clubs zijn momenteel allemaal nog druk met de competitie en zijn nog minder met dit evenement bezig." Van de te verkopen zakken van de kaarsenceremonie zijn er inmiddels 3.300 in omloop.

Bijzonder is het verhaal van de Eibergse Marna Peddemors-Kuiperij van het team 'Never walk alone'. Zij is een zogeheten survivor (iemand die kanker heeft overleefd) en heeft meegewerkt aan het boek 'Getekend door'. In dit fraaie werk staan verhalen en foto's van haar en 27 andere vrouwen die allen borstkanker hebben gehad. "Allemaal hebben we ons bovenlichaam laten bodypainten. Aan het boek hebben fotografen en bodypainters uit het hele land op vrijwillige basis meegewerkt." Het resultaat is een grote verzameling foto's van vrouwen die tot een waar kunstwerk zijn omgetoverd.  Op de activiteitenmarkt staat Marna met folders over dit boek, waarvan de opbrengst uiteraard ook naar de kankerbestrijding gaat.

Lees meer...