Menu

Wat is de SamenLoop

SamenLoop voor Hoop is een bijzonder evenement waarbij we samen lopen en stil staan bij kanker. Een geweldige evenement dat je met bijv. familie, vrienden, (sport)team, samen beleeft. Een SamenLoop is een 24-uursestafette (dus geen wedstrijd!), waarin teamleden uit een wandelteam elkaar afwisselen.

In 1985 is in de Verenigde Staten de eerste SamenLoop georganiseerd. KWF Kankerbestrijding introduceerde in 2006 de SamenLoop voor Hoop in Nederland en sindsdien zijn er al vele SamenLopen gehouden, zowel in binnen- als buitenland, waarbij veel geld is ingezameld voor wetenschappelijk kankeronderzoek dat door KWF Kankerbestrijding wordt gefinancierd. De SamenLoop wordt in zijn geheel georganiseerd door vrijwilligers. Meedoen is een bijzondere ervaring, waarbij je een waardevolle bijdrage levert in de strijd tegen kanker.

De openingsronde is een inspirerende start van het evenement, voor survivors, (ex)kankerpatiënten. Zij zijn de eregasten van de SamenLoop.

Tijdens de SamenLoop voor Hoop Berkelland, op Sportpark "de Bijenkamp", bruist het werkelijk 24 uur van de activiteiten voor deelnemers en bezoekers! We starten op zaterdag 11 juni 2016 om exact 14:00 uur en eindigen zondagmiddag op 12 juni 2016 om 14:00 uur. Tijdens dit evenement wordt ook een KinderLoop georganiseerd op zaterdag van 15:00 uur tot 17:00 uur. Om 16:00 zullen de kinderen 24 minuten samen lopen. Waarna gezamenlijk een ballon wordt opgelaten. Daarnaast zijn er leuke, gezellige activiteiten georganiseerd voor de kids.

De kaarsenceremonie, waarbij je als team van te voren kaarsenzakken kunt verkopen/ verkrijgen bij de VVV's in Berkelland, voor € 5,- per stuk, is een indrukwekkend moment waarbij we letterlijk stil staan bij een ieder die ons lief is. En waarbij de lopers zich wanen in een zee van licht in de nacht die volgt.

Tijdens de slotronde, op zondag 12 juni om 14:00 uur, lopen alle deelnemers gezamenlijk nog één keer het parcours. En weten we het voorlopig behaalde bedrag van de SamenLoop. Een ervaring die je, volgens ons, niet zomaar voorbij kunt laten gaan. Wil je mee lopen? Ga dan naar:"MEEDOEN" op deze site en vul het inschrijfformulier in. Wij zien je graag op 11 en 12 juni 2016 bij de SamenLoop voor Hoop Berkelland!

Tot dan!

 

terug naar boven